lördag 21 januari 2017

Dimma! Då drar jag mig UT!!!

Dimma? Hm, inge kul inte, säger ganska många. Jag däremot går, som vanligt, mot strömmen och älskar denna typ av väder. Idag, lördag den 21:a januari så drog jag på paltorna och ut på min favoritmosse (nåja, en riktig mosse är det nog inte).
Har ju bara något hundratal meter dit hän. Hela rundan runt den lilla sjön ger väl cirka 2 km gång. När jag kom till kanten så mötte jag en hundägare, och under hela svängen på Husie mosse mötte jag sen bara en kvinna som sprang, inte för att jag kom, utan han sprang för kondisens skull gissar jag.








Som du säkert märker är alla bilderna i svartvitt. Det gör sig bäst så, i alla fall enligt min mening. Undantag finns när solen lyser igenom moln och dimma, men så blev det inte idag.

Något senare var det dags att äntra bussen för färd till stan och ett besök på Malmöhus slott, och en fotoutställning med bilder av systrana Bergström, Jonna och Tammy. Innan jag kom dit blev det lite bilder tagna. 
Inspirationen börjar komma tillbaka efter ett halvårs stiltje.











Fortsatte på den inslagna vägen med svartvitt, men några satte jag färg på, och de kommer här nedan!












/ Lars

fredag 20 januari 2017

ND - Livsnödvändigt i mörka dalar!

Att ta sig ut i de mörkaste platser kräver en noggrann planering! Kamera, bra objektiv, fulladdat batteri, stativ är alla nödvändiga saker där ute. Men något saknades! Just det, ND-filter som gör det möjligt att få längre slutartider och därmed ett sammetslent vatten i bäcken. Just det, jag glömde ta med det till Forsakar denna lite kalla Januaridag.








Trots allt blev det några bilder tagna.
Och här ett på själva vattenfallet från lite håll.


I Malmö denna lördag fanns inte ett gram snö, men här bjöds vi på den varan.

/ Lars

tisdag 3 januari 2017

GOTT NYTT ÅR!!!

Ett nytt helt orört år, kan det bli bättre? Mycket av det som kommer att ske i mitt liv kan jag själv påverka, men naturligtvis inte allt.
Kan man göra saker bättre i år? Eller blir det som vanligt? Det återstår att se.
Lämnar med lite "raketbilder" från nyårshelgen.









Så mina vänner, ett GOTT NYTT ÅR!!!

/ Lars

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...