onsdag 6 september 2017

Annorlunda place i Simrishamn!

När man nämner Simrishamn tänker många på hotell Svea. Det är en klassisk plats för långväga resenärer. Andra ser en gammal stad i ögonvrån när stans namn kommer på tapeten, åter andra de fina stenhällarna både söder och norr om stan, liksom alla hällristningar som finns i området. Listan kan göras riktigt lång.
Igår besökte jag Simrishamn av enda anledning - AUTOSEUM!
Det är i princip en mans entusiasm som skapat detta fenomenala museum med mängder av gamla bilar. Några relativt nya finns också, och då är det klassiker. Fast egentligen är det ett flertal museum inbakat under samma tak. Förutom de gamla bilarna och även en massa motorcyklar, så finner du även, kanske Sveriges enda modellflygmuseum, ett leksaksmuseum, och musikmuseum. Tänk att få plats med så mycket saker på så liten plats, imponerande! Nu höll jag på att glömma, ett helt rum som tillägnas Stefan "Lill-Lövis" Johansson och hans karriär. Vill bara säga en kort mening till om museet, ÅK DIT OCH UPPLEV DET!!!





Det första rummet till höger efter entrén var musikmuseet. Redan här förstod jag att det här är något utöver det vanliga!






Många grånande gentlemen har säkert suckat över alla dessa flygande maskiner som fanns i nästa rum. Enligt uppgift ska detta vara enda museet i Sverige där man kan se dessa flygande maskiner från ung. 40-talet och framåt.





Nu har vi nått fram till Lill-Lövis rum!



















Här är själva huvudattraktionen i byggnaden. I ett flertal salar finns det massor av bilar, motorcyklar, ja till och med en vacker motorbåt gjord i något ädelträ. Allt mer eller mindre välpolerat.

Självklart finns ett fik på platsen, med en originell soffa.


Av damen i kassan fick jag reda på att inom en snar framtid ska det bli bilauktion på baksidan av byggnaden. Gick ut och såg några bilar som ska byta ägare där.







Varsågod, buda!
In igen och en sväng till leksaksmuseet, och vidare ut o ta några bilder på S35 Draken som står utanför och visar upp sig. Inne i bilhallen hänger en SK61 Bulldog, och en mindre helikopter i taket.




Leksaker i massor, och några betingar säkert ett stort samlarvärde.
Och som sagt, utanför står Draken och kollar in alla besökare!



Och var ligger då denna fina anläggning? Kommer du med tåg är det bara 1 km från stationen. Man går till järnvägsövergången och över där, cirka 200- 300 meter fram tar du in på Fabriksgatan och söker upp entrén där draken står, detta är på höger sida.

Deras hemsida är följande AUTOSEUM.SE

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...