måndag 30 april 2012

Ön i kvadrat!

I Malmö finns inte många öar, men den jag ska visa några bilder ifrån ligger vid Limhamn i sydvästra Malmö. I början av 90-talet började det att byggas bostäder där ute. Från början fanns det stora planer för ön som mäter cirka 900 x 300 meter allt som allt.
Men det blev till att börja med enbart några gråa vinklade hus mitt på ön och som några år senare fick grannar på södra delen.
På centrala delen fanns förr ett litet varv och även en flygplansfabrik (tror jag det var) där Herman Göring arbetade innan andra världskriget.
Idag byggs det för fullt där ute, och snart finns inget mer utrymme för bostäder. Endast i den norra delen finns plats.




Vill man så finns mycket mer att hämta i bildväg här ute. Flera busslinjer tar oss ut dit, bl. a. linje 32 från Käglinge via centralen och  linje 33 från Värnhem via Fosie industriområde och vidare mot Hyllie station för att sen anlända till Ön som slutstation. På norra delen av Ön så kan man träffa både på fiskare såväl som dykare.

/ Lars



söndag 29 april 2012

fotoTRISS - Tema "Text i bild"

Omgång 175 i fototriss är tänkt att användas till "text i bild". Mitt bidrag är lite graffiti från en och samma plats i Malmö, ganska så nära Nobeltorget.




I denna veckas fototriss finns fler bidrag jag rekommenderar dig att besöka. Du finner alla andra bidrag HÄR.

/ Lars


lördag 28 april 2012

Vid Husie mosse

På fälten höll gässen till idag, letande efter föda som vanligt. En hund som påminde om en Boxer spankulerade också där, och lyste upp sin tillvaro mot det gröna gräset. En glad groda/padda visade sig med, eller rättare sagt var där två som hoppade omkring en bit från vattnet.
Koltrasten satt på ett staket inne på Husie kyrkogård alldeles intill mossen.







Promenaden på cirka 2 km var skön så här på kvällen strax innan solen skulle gå och vila sig.

/ Lars



fredag 27 april 2012

En gång en segeltävling ...

Och denna tävling gick av stapeln 24 augusti 2005 till den 4 september 2005. Mycket skriverier var det före, under och efter tävlingarna. Mest om att den var onödig och kostade massor av skattepengar, men de styrande ville ha den, och den kom.







Jaha, var är segelbåtarna då? Uppriktigt sagt så var det inte mycket att fotografera i hamn, och ute till havs såg man dem knappt. Du får nöja dig med lite bilder från området intill båtuppläggningen. Pokalen fick jag i alla fall med inkl. en vakt. Vad skulle han göra om några vettvillingar skulle få för sig att plocka med sig den? 

Vilken tävling det handlar om? America cup!

/ Lars



torsdag 26 april 2012

Bara 2 och en ½ månad sedan

Vem minns? Bara två och en halv månad sedan som vintern hade sitt grepp om oss. För de flesta så vill de att det enbart ska vara något som passerat. Nu vill jag bara påminna med bilderna att säsongerna avbyter varandra med en väldig hastighet, även om vi inte tycker så ...




Ja, ni får tycka vad ni vill om vinter och kyla, men en påminnelse skadar aldrig ;-) .
Jag har använt mig av det online-baserade programmet pixlr-o-matic och samma inställning i alla tre bilderna.

/ Lars


onsdag 25 april 2012

Vårbilder i annorlunda tappning!

Hade inte så mycket fantasi idag, så jag fixade till några bilder på annorlunda sätt. Bland annat användes Pixlr-o-matic för två av de tre bilderna och lite annat trixande i den tredje




Lite ruffigare, men ändå "charmiga" ;-)

/ Lars

 

tisdag 24 april 2012

Snart avblommat!!!

Tänka sig, våren har knappt infunnit sig och ändå så håller vissa träd på gården att bli avblommade. Ett Krickon-träd, ett slags plommon, blommar riktigt tidigt varje år till både människor och humlors förtjusning. 
Passade på att ta några bilder på blommorna igår innan det förblir ett träd med enbart blad.








Tyvärr så infann sig inte den distinkta skärpan i bilderna, troligen på grund av att bländaren hamnade på 2,8 vilket innebar att skärpedjupet inte blev många millimeter. Men, nu är det som det är, och kanske kan du precis som jag se skönheten i detta naturens under som sker varje vår ...

/ Lars



måndag 23 april 2012

Orchidé, orkidé eller hur man stavar det ...

Oavsett hur man stavar det så är orchidén/orkidén bland de vackraste, och många gånger svåraste att ta sig an. Det gäller naturligtvis både de som står inomhus och även de jag har i trädgården året runt.
När man nämner ordet orkidé så tänker de allra flesta på "brudorkidén" eller Phalaenopsis som den egentligen heter. De säljs i parti och minut (vilket uttryck för något som alltid går att få tag på) i alla varuhus numera. Då jag började intressera mig för dem 1986 fanns inte många av dem, så därför var priset därefter.





Denna är en hybrid, det vill säga korsning mellan ett antal rena arter.
Förmodligen den lättaste att börja med. Sedan har du omkring 30000 olika arter att ta dig an i omkring 800 släkten. Svenska orkidéer finns ju också, men endast ett 50-tal arter.
Vill du läsa vidare så gör det på Wikipedia, och se på vackra bilder på Orchidworks. I Sverige finns ett orkidesällskap, se länk!
Lycka till!!!

/ Lars



söndag 22 april 2012

Instagram - senaste nytt!

Sedan jag laddade hem Instagram för min Android-telefon så har den gått varm. Här följer ett axplock från dessa bilder ...


"Vattenfall" på sjukhusområdet i Malmö

Infektionskliniken i Malmö

Korsningen Kungsgatan och Amiralsgatan i Malmö

Triangelsn köpcentrum och dess nya entré

Baltiska villan i Nordanå

Loftgång på Elineberg i Helsingborg

Malmö centralstation

Lejonpassagen i Malmö

Delar av sjukhusområdet i Malmö

Det finns massor av möjligheter att fixa och trixa med bilderna i detta lilla program. Har några andra program jag börjar behandlingen av bilderna i. Det första heter pixlr-o-matic och det andra heter HDR Camera. Därefter slutbehandlas de i Instagram.

/ Lars



lördag 21 april 2012

Svart mot vitt - och tvärtom ...

Att finna motiv som ger en annorlunda syn på tillvaron är inte så himla enkelt. Hittade en jul-dekorering som gör ett kul och annorlunda synintryck, eller vad tycker du?



Med tele och full längd på den ...

/ Lars



fredag 20 april 2012

Väggen kommer

Tegel är ett vackert redskap? till att få ett hus att se vackert ut. En dag tog jag en promenad på stan, d.v.s. Malmö, och fotograferade lite tegelväggar.
Resultat syns nedan ...





Du får bedöma om tegel är något du gillar, för jag gör det ...

/ Lars



torsdag 19 april 2012

Det råkar vara ...

... kajor!





Bilderna tagna i Alnarpsparken söndagen den 15:e april 2012. De höll på att bygga bo i ett ihåligt träd ganska högt upp.
Canon 60D och ett Tamron 70-300 mm användes vid tillfället.

/ Lars


Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...