tisdag 2 oktober 2012

Nostalgisk återblick

I början av året dreglade både Matts och jag över denna kåk i Nordanå. Byn ligger i gränslandet mellan Malmö och Staffanstorps kommuner.
Denna villa beskrevs i lokaltidningen som Baltiska villan på grund av att den fanns med på utställningen i Pildammsparken för snart 100 år sedan (1914) och sen såldes och transporterades ut till Nordanå. Förfallet var påtagligt som synes. Ruckel gör sig bäst i svartvitt, därför blev bilderna så. Dessa är nyligen redigerade för detta ändamål ...







Mellan våra två besök här märkte vi att saker hade flyttats omkring, inte mycket men någon tavla hade bytt plats och liknande saker. Ensam hade jag troligen inte gått in där ...

/ Lars

8 kommentarer:

Yuna Soon (YunaPicsDelight) sa...

This is great Lars! I love the images!!!!
Yuna

larsfotografier sa...

Thank you very much Yuna!

Camilla Alvén sa...

Snyggt!
Jag har varit inne ensam i ett par ödehus men det är ganska läskigt...
Ha det bra

Matts sa...

Härliga bilder Lasse...
Detta var nog ett av de trevligare ödehus som vi har varit och besökt. Rummet där taktapeterna hade ramlat ner var fantastiskt fint när solen tittade in.

Vh

larsfotografier sa...

Jo du Matts! Håller faktiskt på att färdigställa bilder till en fotobok jag vann på 8:e-priset i fototävling.nu:s senaste tema landskap. Svårt ta ut 24 bilder för ändamålet, men det ska gå.
/ Lars

Matts sa...

Då får man säga G R A T T I S.....
Ja det är minsann inte lätt att få ihop material till en fotobok...ska bli spännande att få se det färdiga resultatet.

Emelie sa...

Hej!

Hittade din sida när jag sökte på övergivna hus till ett fotoprojekt. Väldigt läckra bilder! Vet du om huset står kvar eller är rivet? Är det lätt att ta sig in?

Tack på förhand! // Emelie

larsfotografier sa...

Huset stod kvar för någon månad sedan. Så troligen gör det så fortfarande. Dörren stod öppen så vi hade bara till att kliva på. Ingen var hemma men vi iaktog att någon varit där mellan våra besök i februari. Saker hade flyttats, tavlor nerplockade mm.
Sök på Trelleborgsvägen 17, STAFFANSTORP på Eniro så ser du exakt var huset ligger någonstans.
Lycka till!

/ Lars

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...